Maiblomsten
Maiblomsten kommer i fire utgaver: krans, nål, pin og bilblomst.

Maiblomsten

Kjøp maipynt med mening i retrostil.

Nå får du maiblomsten i samme stil som du husker den fra du selv var barn eller ungdom. Landet over selger Sanitetskvinnene maipynt med mening i retrostil.

Sanitetskvinnene har solgt maiblomsten siden 1909, og har skaffet over 200 millioner kroner til inntekt for folkehelsen. Nå går inntektene til arbeid for barn og unge i landets 650 sanitetsforeninger.

– I år er blomsten tilbake i samme fargedrakt som i årene 1979 til 1981. Den kan dermed trygt kalles retro, i likhet med bilblomstene som ble svært populære da de kom tilbake i fjor, sier generalsekretær Grete Herlofson i Norske Kvinners Sanitetsforening.

Maiblomsten får du kjøpt som nål, krans, pin og bilblomst og bidrar til gode tiltak for barn. Maiblomsten selges lokalt av frivillige sanitetskvinner. 


Trygg voksenkontakt

– Landet over sørger Sanitetskvinner for aktiviteter for barn som skolefrokoster, høytlesning og drømmedager for barn som har det vanskelig. Når du kjøper Maiblomsten støtter du dette arbeidet, sier Grete Herlofson.

Ikke alle barn har en mamma eller pappa som leser for dem hjemme. Som «Lesevenner» gir Sanitetskvinnene barn et avbrekk der de blir sett og tatt med inn i bøkenes verden. Tilbudet er knyttet opp mot barnehagen, skolefritidsordningen eller det lokale biblioteket.

– Høytlesning fra en sanitetskvinne gir trygg voksenkontakt, språktrening og kulturforståelse, påpeker Herlofson.


God ungdomstid

– Det er bedre å bygge trygge ungdom enn å reparerer voksne. Sanitetskvinnene vil bidra til at unge jenter får et fristed fra press og forventninger. I sanitetskvinnenes «Sisterhood»-grupper får de trygghet til å være seg selv, sier Herlofson.

Med «Dig In» hjelper Sanitetskvinnene ungdom som bor alene med å få gode matvaner, spise og lage næringsrike, rimelige middager alene eller sammen med andre.

– Det er vårt bidrag til at ungdom skal trives mens de bor på hybel, avslutter generalsekretær Grete Herlofson.


>> Les mer om vårt arbeid for barn og unge her