Alt klart for Kvinnehelsedagen 2019
Alle kvinner inviteres til en gratis Kvinnehelsedag for niende gang og vi venter om lag 1000 bra damer til Oslo Kongressenter.

Alt klart for Kvinnehelsedagen 2019

Kvinner kommer oftere til legen med diffuse helseplager, og opplever at de ikke alltid at symptomene anerkjennes. Hva feiler det det oss kvinner, egentlig? Kom på Kvinnehelsedagen lørdag 23. mars for å lære mer om kvinners helse!

Muskel- og skjelettplager rammer de fleste av oss i løpet av livet og er en av de vanligste årsakene til sykmeldinger og uføretrygd. De vanligste plagene gjelder rygg og nakke. 27 prosent kvinner og 18 prosent menn rammes av disse plagene. Andre sykdommer som rammer mange, er benskjørhet, revmatisme,artrose og fibromyalgi.

Vi har også en psykisk helse, og årets Fredrikkeprisvinner, Else Kåss Furuseth, tar for seg åpenhet rundt psykisk helse i ”Psykisk helse ved Else”.

Det finnes heller ikke en pille som fjerner kroniske smerter og lidelser, men finnes det teknikker som gjør at man likevel kan leve et greit liv?

Hvorfor?
Lørdag 23.mars retter vi søkelyset på flere av disse temaene. Vi kvinner har ikke mannens biologi og vi lever også andre typer liv, med blant annet mange omsorgsoppgaver og det er kvinner som dominerer det som kalles ”trøste og bære yrker”. Dette er et tema som reiser mange spennende og interessante spørsmål: Blir kvinner syke på en annen måte, er det forhold ved kvinners livsbetingelser som påvirker kroppen annerledes, og hvorfor har kvinner andre ukarakteristiske symptomer og helseplager enn menn. Er språket vi kvinner bruker i møte med helsevesenet annerledes enn mannen? Har vi et ”mannsspråk” og et ”kvinnespråk” spør Anne-Bente Stigen Berg, seniorrådgiver folkehelse i Norske Kvinners Sanitetsforening.

Kvinnehjertet
Kvinner har heller ikke mannens hjerte.

– For å belyse dagens temaer har vi invitert dyktige og etterspurte foredragsholdere. Wasim Zahid er for mange kjent fra helseprogram i NRK og på twitter. Han har gitt ut boken «Hjerte for hjerte», et tema han blant annet skal snakke om på lørdag, fremholder Stigen Berg.

Det er lov å bruke humor når en snakker om helse, sier Søster Lars – Lars Berrum – som både trekker fullt hus på Latter og som kommer til Kvinnehelsedagen. I tillegg står det flere spennende navn og temaer på programmet.

– Dette er en dag du ikke har lyst til å gå glipp av, så ta gjerne en titt på programmet som ligger her, oppfordrer seniorrådgiver Anne-Bente Stigen Berg.

Program for Kvinnehelsedagen 2019:

Alt klart for Kvinnehelsedagen 2019