Vil du bli en førstehjelpsressurs?
Vil du bli en førsthjelpsressurs i dugnaden "Sammen redder vi liv"? Illustrasjonsfoto.

Vil du bli en førstehjelpsressurs?

Sanitetskvinnene er med i den nasjonale dugnaden «Sammen redder vi liv». Vårt oppdrag er at de eldre skal lære seg å gjenkjenne symptomer på alvorlig sykdom, varsling og enkel førstehjelp. Vil du bli med på dugnaden?

Den eldre befolkningen over 60 år er en risikogruppe for alvorlig sykdom som hjerneslag, hjerteinfarkt og hjertestans.

Vil du bli en førstehjelpsressurs?

– Sanitetskvinnene skal lære eldre å gjenkjenne symptomer på disse sykdommene. Det er viktig å vite at kvinner og menn har litt ulike symptomer, og at eldre ofte også kan ha litt vagere symptomer. Hovedmålet vårt er å senke terskelen for å ringe 113. Eldre skal vite at de får hjelp og veiledning der, sier Pernille Næss, prosjektleder for førsthjelpssatsingen i N.K.S.

Norske Kvinners Sanitetsforening har fått midler fra Gjensidigestiftelsen til Førsthjelpsdugnaden for 2018.

– Vi skal i første omgang sikre at egne medlemmer, tillitsvalgte, foreninger og Omsorgsberedskapsgrupper vet mer, understreker Næss.

> Les mer om førstehjelpsdugnaden her


Bli med på dugnaden

Nå søker vi deg som er medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening, gjerne i en omsorgsberedskapsgruppe men ikke noe krav, og håper du kan være interessert i å bli en førstehjelpsressurs. Dere kan gjerne være to fra samme gruppe eller lokalforening.

– Det vil bli laget en enkel opplæringspakke som gir materiale til et kursopplegg på rundt 2 timer. Vi skal først og fremst gi opplæring i tegn og symptomer på hjerneslag, hjerteinfarkt, akutt funksjonssvikt og hjertestans. En annen sentral del av opplæringen vil være å trene på varsling til 113, og gi informasjon om at den som ringer får god hjelp og veiledning. Enkel hjerte-lungeredning (kompresjoner) vil inngå, med en god instruksjonsfilm, sier prosjektlederen.

Hvis du blir en førstehjelpsressurs får du være med på en opplæringshelg den 15.-16. september på Gardermoen og få tilgang til opplæringsmateriale og veiledning.


Dette er en førsthjelpsressurs

– Som førstehjelpsressurs forplikter du deg til å holde undervisningsopplegget 2-3 ganger i løpet av et halvt år. Det kan gjerne være på arrangementer til lokale N.K.S-grupper, som for eksempel medlemsmøter, samling for omsorgsberedskapsgrupper, samling for Kløverturdeltagere og lignende. Det er også fint å få til et samarbeid med et lokalt eldresenter, aktivitetssenter, Frivilligsentral eller lignende, påpeker Næss.

Når du har gjennomført oppdrag vil du få dokumentasjon fra N.K.S. på at du har gjennomgått opplæring og hatt oppdrag som kursholder.

– Kunnskapen du oppnår vil kunne være verdifull både for deg selv og dine nærmeste, for den lokale sanitetsforeningen eller omsorgsberedskapsgruppen og ditt lokalmiljø. Samtidig bidrar du i en nasjonal dugnad, oppfordrer prosjektleder Pernille Næss.

Vi håper på å få med interesserte fra hele landet i denne viktige dugnaden!

Ta kontakt med prosjektleder for førstehjelpssatsingen i N.K.S. Pernille Næss for mer informasjon: pernille.naess@sanitetskvinnene.no / telefon: 932 19 484